Annons

Klart: Ingen seniorfotboll i Stockholm i vår

Det blir ingen seniorfotboll i Stockholm under våren.
Det meddelar Stockholms fotbollsförbund.
"Alla vårens matcher ställs in och serierna avgörs i stället som enkelserier, endast höstens matcher spelas", skriver Stockholms fotbollsförbund på sin webbplats.
Fotboll • Publicerad 27 april 2020
Alla vårens matcher ställs in och Stockholmsfotbollen för seniorer avgörs i stället under hösten som enkelserier, meddelar StFF. Arkivbild.
Alla vårens matcher ställs in och Stockholmsfotbollen för seniorer avgörs i stället under hösten som enkelserier, meddelar StFF. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den senaste planen från Sveriges största fotbollsdistrikt var att sätta igång seriespelet efter den 6 maj. Men nu har man alltså tagit ett beslut om att inte spela alls under våren – och låta serierna avgöras som enkelserier.

Anledningen är Folkhälsomyndighetens gällande rekommendation om att seniorer inte ska spela matcher på grund av coronapandemin.

Annons

"Även om Folkhälsomyndighetens rekommendation ändras under maj månad, har vi inte möjlighet att spela fler seriematcher än de som ryms i en enkelserie. Men, OM läget ändras under maj månad, kan vi komma att tillåta att vissa matcher flyttas från hösten till våren", skriver StFF vidare.

Förbundet meddelar också att kvarstående matcher i Junior-DM, Victoria cup och Stockholm cup skjuts fram tills vidare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons