Annons

Nytänkande och spännande från Liz Nugent – men formatet är inte helt klockrent

Precis som med debuten ”Tyst väntan” kullkastar irländska Liz Nugent fullständigt idén om hur en spänningsroman kan eller bör se ut med nya ”Konstiga Sally Diamond”.
Recension • Publicerad 31 augusti 2024
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Spänningsroman

Konstiga Sally Diamond

Författare: Liz Nugent

Översättare: Susanne Nobel

Förlag: Lavender Lit

”Konstiga Sally Diamond” av Liz Nugent håller ett rasande tempo, men recensenten Louise Buenafe Mistén tycker att storyn har pressats in i en för trång kostym.
”Konstiga Sally Diamond” av Liz Nugent håller ett rasande tempo, men recensenten Louise Buenafe Mistén tycker att storyn har pressats in i en för trång kostym.Foto: Beta Bajgart

”Konstiga Sally Diamond” är en kidnappningshistoria ur ett annorlunda perspektiv – lika makaber som makalös. I ett rasande tempo får vi följa Sally Diamond och allt hon utsatts för. Kanske är hon snarare märkligt normal med tanke på sina traumatiska erfarenheter? Med trovärdig skärpa skildras processen över hur lätt ett tidigare offer kan utvecklas till att själv bli förövare.

”Jag hade velat se samma berättelse som en bokserie, där läsaren tillåts komma både karaktärer och situationer nära.”

Däremot har själva storyn pressats in i en alldeles för trång kostym. Många år överblickas på kort tid och med det förlorar vi både udd och bredd. Jag hade velat se samma berättelse som en bokserie, där läsaren tillåts komma både karaktärer och situationer nära. Barnets berättarröst berör och är bokens främsta styrka.

”Konstiga Sally Diamond” av Liz Nugent
”Konstiga Sally Diamond” av Liz Nugent
Louise Buenafe Mistén
Annons
Annons
Annons
Annons