Annons
Insändare

Ingrid Andersson: Vi lagar god mat och gör ett förbannat bra jobb

Vi börjar vår text med att berätta att vi är kolleger som jobbat här i allt ifrån en månad till 44 år. Många av oss har börjat arbeta i disken och sedan jobbat oss upp till de arbetsuppgifter vi har i dag.
Ystad • Publicerad 27 april 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här ska det inte längre lagas mat till patienterna på Ystads lasarett.
Här ska det inte längre lagas mat till patienterna på Ystads lasarett.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Vi har här på vår arbetsplats har alltid sett glädjen i att göra kunderna nöjda och belåtna med bra service och bra mat lagad från grunden.

Vårt mål är att göra kunden nöjd och belåten och få uppleva en maximal smakupplevelse av vår mat både i restaurangen och som patient.

Annons

I vårt arbete jobbar vi inte bara som ett team utan som en extra familj. Vi bryr oss om varann där vi delar glädje, sorg och vardagliga händelser.

Så nu till Paul Svenssons uttalande:

Vi här på vår arbetsplats skulle aldrig sänka oss så lågt att uttala sig som han gör emot en hel arbetsgrupp. Det är långt under våra värderingar och de värderingarna vi har står vi för.

Vi undrar här allihop om en politiker får uttala sig hur som helst om ett helt arbetslag som har minst 150 års kompetens inom matlagning, näringsberäkning, diet och specialkost catering med mera.

Varför är vi då kvar och lagar mat?

Så här är det – vi lagar förbannat god mat och vi gör ett förbannat bra jobb och det tänker vi fortsätta med i vårt fina produktionskök.

Att sänka sig till en så låg nivå att kritisera någons arbete är emot våra värderingar som i Region Skåne är välkomnande, drivande, och med respekt och omtanke. Vi bara undrar – har Paul Svensson läst dessa värderingar?

Vid pennan Ingrid Andersson, köksmästare och övrig personal i köket.

Annons
Annons
Annons
Annons