Anders Karlsson: Låt Ystadsköket skicka mat till patienterna i Kristianstad
Det låter ju fantastiskt, tycker undertecknad. Men trots detta är tanken att microvärmd mat skulle vara godare än nylagad inte riktigt min egen erfarenhet, men Paul Svensson kan säkert detta bättre.
Bara genom att laga maten i Kristianstad, skicka den till Ystad och sedan microvärma den så får vi alltså alla dessa fantastiska effekter. Billigare! Godare!
Men då vill vän av ordning slå ett slag för de som lämnas utanför dessa fördelar, nämligen patienterna på Kristianstads lasarett som tvingas äta maten som lagats just där och då, utan att microvärmas och transporteras genom halva skåneland och alltså inte alls når de kvalitetsmässiga höjder som Ystadspatienterna kan njuta av.
Slutsatsen måste bli att behålla köket även på lasarettet i Ystad och skicka maten därifrån till Kristianstad, så kan alla få del att denna fantastiska matförbättring som ernås genom lastbilsfärd i många mil genom det vackra skånska landskapet och genom applicering av microvågornas magiska krafter.
Inte bara godare, utan även billigare och nyttigare och bättre för patienternas hälsa.
Anders Karlsson, Ystad