Annons
Insändare

Anders Karlsson: Låt Ystadsköket skicka mat till patienterna i Kristianstad

I lördagens YA hävdar Paul Svensson (SD) igen med emfas att distanslagad mat inte bara är billigare, utan ävensom godare och nyttigare samt gör de patienter som intar den friskare.
Ystad • Publicerad 18 april 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Köket på Ystads lasarett ska inte längre laga maten till patienterna.
Köket på Ystads lasarett ska inte längre laga maten till patienterna.Foto: Peter Hellemarck

Det låter ju fantastiskt, tycker undertecknad. Men trots detta är tanken att microvärmd mat skulle vara godare än nylagad inte riktigt min egen erfarenhet, men Paul Svensson kan säkert detta bättre.

Bara genom att laga maten i Kristianstad, skicka den till Ystad och sedan microvärma den så får vi alltså alla dessa fantastiska effekter. Billigare! Godare!

Annons

Men då vill vän av ordning slå ett slag för de som lämnas utanför dessa fördelar, nämligen patienterna på Kristianstads lasarett som tvingas äta maten som lagats just där och då, utan att microvärmas och transporteras genom halva skåneland och alltså inte alls når de kvalitetsmässiga höjder som Ystadspatienterna kan njuta av.

Slutsatsen måste bli att behålla köket även på lasarettet i Ystad och skicka maten därifrån till Kristianstad, så kan alla få del att denna fantastiska matförbättring som ernås genom lastbilsfärd i många mil genom det vackra skånska landskapet och genom applicering av microvågornas magiska krafter.

Inte bara godare, utan även billigare och nyttigare och bättre för patienternas hälsa.

Anders Karlsson, Ystad

Peter HellemarckSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons