Gert Nilsson: Paul Svensson inbillar oss att en försämring blir en förbättring
Sanningen är den, att varje förändring av maten på Ystads lasarett blir en försämring. Ystad ligger nämligen i toppen när det gäller smak och kvalitet på sjukhusmaten. Jag har personlig erfarenhet av det.
Men det är ju det vanliga, när politikerna inför försämringar, att de försöker inbilla folk att det i stället är förbättringar.
Förutom att det är sämre med uppvärmd mat än mat lagad på platsen, innebär centraliseringen också ett beroende av transporter, och detta i en tid när man vill minska antalet transporter av miljöskäl.
Maten är viktig också för patienternas välbefinnande. Hur vore det om våra folkvalda tänkte mer på dem de är satta att tjäna i stället för på att genomföra sina egna älsklingsidéer. ’
Om Paul Svensson vill var någon slags talesman för patienterna på Ystads lasarett bör han se till att sjukhusköket i Ystad får vara kvar.
Gert Nilsson, Ystad