Annons
Kultur

"Borat": Injicera Obama med corona

Nöje • Publicerad 28 juni 2020
Sacha Baron Cohen. Arkivbild.
Sacha Baron Cohen. Arkivbild.Foto: Dan Steinberg/AP/TT

Sacha Baron Cohen är i farten igen. På lördagen infiltrerade den kontroversielle "Borat"-komikern en sammankomst för en amerikansk ytterhögerorganisation, rapporterar Variety.

Från scen sjöng den brittiske komikern, utklädd i hängslebyxor och hatt, bland annat att Barack Obama och Anthony Fauci – USA:s motsvarighet till Anders Tegnell – borde injiceras med "influensan från Wuhan" och att "corona är ett liberalt påhitt".

Annons

Videoklipp som har spridits i sociala medier visar hur Baron Cohen får publiken att applådera och sjunga med.

Komikern blev sedan utslängd från evenemanget, som hölls i Olympia i delstaten Washington och arrangerades av den konservativa milisgruppen Washington Three Percenters.

Det är inte första gången den brittiske komikern genomför satiriska hyss. I satirserien "Who is America?" lurade han exempelvis kända politiker som Dick Cheney och Bernie Sanders till att ställa upp på fejkade intervjuer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons