Annons
Insändare

Marianne Persson: Häpnadsväckande påståenden, om lasarettsmaten

Genom att inte servera maten nylagad, utan kyla ner den, låta den vara nerkyld några dagar (mattransporter till Ystads lasarett ska ju inte ske varje dag) och värma upp den igen, så ska maten hålla sig lika god eller till och med bli godare.
Ystad • Publicerad 27 april 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här ska det inte längre lagas mat till patienterna på Ystads lasarett.
Här ska det inte längre lagas mat till patienterna på Ystads lasarett.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Och inte nog med det. Patienterna kommer att få i sig cirka 20 procent mer kalorier och proteiner än i dag. Allt enligt Paul Svensson. Någon evidens för dessa smått häpnadsväckande påståenden redovisas inte.

Mig veterligt finns bara två sätt till ökat näringsintag – äta mer och/eller bättre. Antingen måste således patienterna vilja äta mer av gammal, uppvärmd mat än av fräsch nylagad. Eller också har maten på något mystiskt sätt fått ökat näringsinnehåll genom denna process.

Annons

Sveriges många mästerkockar har uppenbarligen inte upptäckt denna smått sensationella metamorfos, utan fortsätter envist och okunnigt att servera sina gäster nylagad mat.

Och alla dietister, nutritionister och andra, som sägs vara kunniga i ämnet, är tydligen helt ute och cyklar.

Marianne Persson, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons