Hans Ekström: Ett centralkök i Höör skulle kunna leverera till alla Skånes krogar
Om det vore så enkelt, varför satsar inte krogar på det konceptet? Skulle spara en massa pengar med ett centralt kök i Skåne som anrättar maten till ett flertal restauranger.
Fisksoppa gjord i Höör för en dryg vecka sedan som förrätt på nyöppnad Ystad-lokal. Till huvudrätt en stek minute (!) med pommes och bea som nyss passerat micron på väg från leveranscontainern till lokalpolitikerns bord. Till sist som dessert en tiramisu som visserligen legat på bilen både en och två turer mellan tillverkningsköket och utskänkningsstället. Men ändå utlovas som lika läcker som vore den hemlagad.
Efter sitt första besök skulle Paul Svensson då jubla över den utsökta maten och lova servisen att snarast återkomma för att få njuta mer av det som bjuds?
Eller skulle han hellre välja stället i närheten med egna kockar som tillreder varje rätt med känsla och respekt för råvaran och gästens upplevelse?
Tror jag vet svaret.
Hans Ekström, Kivik