Annons
Insändare

Hans Ekström: Ett centralkök i Höör skulle kunna leverera till alla Skånes krogar

Paul Svensson (SD) hävdar att maten som ska köras nästan serveringsfärdig från Kristianstad till Ystads lasarett är lika god som om den tillagats på sjukhuset. Han påstår sig veta detta.
Skåne • Publicerad 4 maj 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här ska det inte längre lagas mat till patienterna på Ystads lasarett.
Här ska det inte längre lagas mat till patienterna på Ystads lasarett.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Om det vore så enkelt, varför satsar inte krogar på det konceptet? Skulle spara en massa pengar med ett centralt kök i Skåne som anrättar maten till ett flertal restauranger.

Fisksoppa gjord i Höör för en dryg vecka sedan som förrätt på nyöppnad Ystad-lokal. Till huvudrätt en stek minute (!) med pommes och bea som nyss passerat micron på väg från leveranscontainern till lokalpolitikerns bord. Till sist som dessert en tiramisu som visserligen legat på bilen både en och två turer mellan tillverkningsköket och utskänkningsstället. Men ändå utlovas som lika läcker som vore den hemlagad.

Annons

Efter sitt första besök skulle Paul Svensson då jubla över den utsökta maten och lova servisen att snarast återkomma för att få njuta mer av det som bjuds?

Eller skulle han hellre välja stället i närheten med egna kockar som tillreder varje rätt med känsla och respekt för råvaran och gästens upplevelse?

Tror jag vet svaret.

Hans Ekström, Kivik

Annons
Annons
Annons
Annons