Annons
Insändare

Saga Bitkover-Norman: Vad hände med kulturpolitiken och armlängds avstånd?

Nu har vi en ny skandal i Ystads kommun. Ja, jag tänker på Dragon-målningen. Vad hände med armlängds avstånd? Vad hände med kulturpolitiken?
Ystad • Publicerad 15 december 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Skånska dragoner rida till bad” i sin fulla storlek på Militärmuseet, som snart måste lämna sina lokaler i vår och då dragonerna får rida vidare någon annanstans.
”Skånska dragoner rida till bad” i sin fulla storlek på Militärmuseet, som snart måste lämna sina lokaler i vår och då dragonerna får rida vidare någon annanstans.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Politikerna samarbetar inte med Konstmuseets chef utan ger order.

Vad som ska hänga på Konstmuseet ska Yrr Jonasdottir och hennes personal få bestämma. De har rätt kompetens och är faktiskt anställda för att ansvara för detta.

Annons

Konstmuseet är definitivt inte platsen för Dragonerna och annat från militärmuseet, utan i så fall det så kallade klostret som ju ska visa vår stadshistoria.

Klostret har kanske inte heller plats för målningen, och någon möjlighet att magasinera den finns väl inte, vi har ju inget nytt kulturmagasin ännu.

Militärmuseets lokaler säljs, kommunen har undertecknat ett hyresavtal som möjliggjorde en uppsägning av verksamheterna, och sedan händer ingenting. Var ska militärhistorien ta vägen?

Varför har inte Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna brytt sig om frågan under de tre och ett halvt år som gått sedan försäljningen, undrar Mårten Mårtensson och Kevin Rasmussen i en insändare.

Min tanke är är kulturen inte är ett prioriterat område bland styrande politiker, inte ens Ystads stads historia.

Saga Bitkover-Norman, Ingelstorp

Annons
Annons
Annons
Annons