Annons

Ystads IF U storsegrade i premiären: ”Skön premiär”

Division 2-damerna i Ystads IF U fick en smakstart på säsongen. Hemma mot Växjö blev det seger med hela 41-13!
– Verkligen en skön premiär. Vi var klart bättre och hade framför allt en bredare trupp, sa YIF-tränaren Freddy Andersson.
Handboll • Publicerad 29 september 2024
Genrebild.
Genrebild.Foto: ANDREAS L ERIKSSON
Handboll, division 2

Ystads IF U-Växjö 41-13 (22-8)

YIF U: Ebba Börjesson 9, Towe Olsson 7, Jessica Kihlberg 5, Engla Erlandsson 4, Emilia Persson 4, Julia Kobylecka 3, Ida Elgemark 2, Amanda Larsson 2, Saga Johansson 2, Ella Larsson, Emma Olsson, Maja Håkansson.

Hemmalaget var spelförande från början och gav aldrig smålänningarna skuggan av en chans. Det var avgjort redan efter första halvlek då man ledde med 14 bollar, och därefter kunde man gå runt på hela truppen.

– Det var speciellt kul att se många av de yngre få chansen, de som inte spelat seniorhandboll tidigare men som gick in och gjorde det bra. Jag är nöjd med att vi tryckte på hela matchen igenom, sa Freddy Andersson.

Nästa match för YIF U blir borta mot Lundagård 6 oktober.

Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons