Annons

YIF värvar toppmålvakt från Norge: "Fått positivt intryck"

Ystads IF fortsätter att värva meriterade och etablerade spelare inför sin första säsong i damernas handbollsliga. Det är nu klart att norska stormålvakten Hanne Sagvold kommer att bilda målvaktspar med Hanna Popaja kommande säsong.
Handboll • Publicerad 18 april 2024 • Uppdaterad 18 april 2024
Hanne Sagvold och Hanna Popaja bilder målvaktspar för YIF.i handbollsligan till hösten.
Hanne Sagvold och Hanna Popaja bilder målvaktspar för YIF.i handbollsligan till hösten.

YIF har fått några tunga spelare att fastna på de ”värvarkrokar” man kastat ut i Sverige och övriga nordiska länder. Man har redan värvat etablerade spelare från Danmark och Sverige och nu har YIF även gjort klart med en norsk spelare.

24-åriga målvakten Hanne Sagvold från fjärdeplacerade Fredrikstad i norska högstaligan är klar för liganykomlingen.

Annons

– Det är en stabil målvakt med erfarenhet från både Europaspel och en nationell högstaliga vilket även Hanna Popaja har. Som nykomling i Handbollsligan blir det extremt värdefullt för oss med ett så erfaret målvaktspar, där samtidigt båda är unga och kommer att hjälpas åt att sporra varandra att bli ännu bättre och fortsätta utvecklas, säger Konrad Rasmussen som är huvudtränare för YIF:s damlag.

Hanne har varit en stor bidragande faktor till att Fredrikstad varit årets stora överraskning i den norska högstaligan.

– Jag ser fram emot att flytta till Ystad, jag har bara hört positivt om både klubben och staden. Det ska bli spännande att flytta till ett annat land och inte minst att spela i en annan liga. Jag fick ett mycket positivt intryck av föreningen och blev imponerad att de tagit så många steg som de gjort de senaste åren. Jag tror att nästa säsong kommer bli spännande, att spela för ett nyuppflyttat lag är något jag inte gjort tidigare, så det ska bli extra kul, säger Hanne Sagvold i ett pressmeddelande.

Mattias Andersson är målvaktstränare i klubben:

– Det är roligt att Hanne har bestämt sig för att Ystads IF är det bästa alternativet för hennes fortsatta utveckling! Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Hanne och har stor tilltro till att Hanne och Hanna kommer att bilda ett bra målvaktspar.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons