Annons

Skurup visade moral och segrade i hemmapremiären: ”En riktigt skön seger”

Skurup svävade mellan hopp och förtvivlan i hemmapremiären mot Malmhaug.
Efter två urstarka perioder såg man ut att ha sjabblat bort segern i tredje.
Men då tog sig SIBK tillbaka och vann till slut med 7-6.
Innebandy • Publicerad 29 september 2024
Genrebild.
Genrebild.Foto: FREDRIK SANDBERG /TT
Innebandy, division 2

Skurup-Malmhaug 7-6 (3-1,3-3,1-2)

1-0 Simon Larsson, 2-0 Jimmy Nordin, 3-0 Simon Larsson, 4-2 Leo Appelgren, 5-3 Simon Larsson, 6-3 Jacob Gullberg, 7-6 Anton Lindahl.

– Killarna ska ha en stor eloge för att de lyckas ta sig tillbaka. Det visar på en stor moral. Jag sa till killarna efter match att det såg inte snyggt ut i tredje, men vi tog tre poäng och det är det viktigaste, sa Skurups tränare Hampus Jönsson.

Skurup fick en flygande start på matchen och gick upp till 3-0. Malmhaug lyckades reducera innan första pausvilan, men Skurup lyckades hålla tvåmålsövertaget till den tredje perioden.

Annons

– I de två första perioderna spelade vi precis som vi vill. Vi låg rätt defensivt och lät de ha boll i ofarliga ytor. Sen ställde vi om och kontrade och gjorde mål. I tredje perioden blev vi lite trötta och började tumma på tålamodet, sa Jönsson.

Halvvägs in i tredje perioden reducerade Malmhaug till 5-6 och fyra minuter senare kom kvitteringen. Då såg det tungt ut för Skurup. Men de lyckades mobilisera nya krafter, och bara halvminuten senare satte Anton Lindahl avgörande 7-6.

– Det var en riktigt skön seger, sa Jönsson som lyfte fram trion Simon Larsson, Jacob Gullberg och Christoffer Persson.

Niclas LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons