Fotboll • Publicerad söndag 17:40
Division 4

Gärsnäs–Bjärnum 3–0 (2–0)

G: Självmål, Albin Lindén, Kasper Svensson.

Samtidigt förlorade nämligen Ystads IF hemma mot Bromölla med 3–2 vilket gjorde att Gärsnäs passerade YIF i tabellen.

Men det krävdes alltså också en seger av Gärsnäs, som fick två psykologiskt viktiga mål i slutet av den första halvleken – ett i den 44:e minuten och ett när klockan tickade in på två minuters tilläggstid.

Med det i ryggen till andra halvlek fanns det inget som kunde stoppa Gärsnäs. Laget gjorde även 3–0 tidigt i den andra halvleken och kunde sedan bevaka sin ledning tiden ut.

GAIS slutade på 29 poäng medan YIF, som nu får kvala, hamnade på 27 poäng.