Annons
Kultur

Musik i kärringveckan med tango, jazzallsång och Lina Nyberg band

Jazzsångerskan Lina Nyberg inleder sin festivalsommar hemma i Östra Hoby under Musik i kärringveckan som äger rum 21 och 22 juli. Där bjuds också på tango och jazzallsång för kidsen.
Östra Hoby • Publicerad 18 juli 2018 • Uppdaterad 19 juli 2018
Lina Nyberg framträder under Musik i kärringveckan i Östra Hoby..
Lina Nyberg framträder under Musik i kärringveckan i Östra Hoby..

Det är nionde sommaren som den lilla musikfestivalen arrangeras i Folkhemmet i byn. Prisade jazzsångerskan Lina Nyberg är en av drivkrafterna.

– Jag vill slå ett slag för allsången, det är en av årets höjdpunkter, säger hon.

Annons

Jazzallsången, Sing along baby, vänder sig till barn, men uppskattas också av vuxna. Bamselåten, Pippi och Emil-låtar, Jätten Jorm från Dundeklumpen och Yllet är några återkommande låtar på repertoaren.

Annars är det Duo Weurland Naranjo från Malmö som inleder med tango på lördagskvällen, följd av Lina Nyberg band.

Det har varit ett intensivt år för Lina Nyberg. Hon tilldelades den Gyllene skivan, den prestigefyllda utmärkelsen som delas ut av Orkesterjournalen. Lina Nyberg prisades för plattan ”Terrestrial”. Samma platta gav henne en Grammisnominering.

Lina Nyberg berättar att hon i sommar samlat krafter och vilat upp sig efter den stora ruschen.

– Jag jobbade för mycket, säger hon.

Men nu ska hon ut och spela lite efter starten på Musik i kärringveckan. Hon är engagerad i ett Karin Boye-projekt och ska även till Åland på en kammarmusikfestival.

Ulf MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons